image-preloader

SV GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT AZ SV GROUP KFT. TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE

Az SV Group Kft. 2020. június 1-én támogatási kérelmet nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása keretében GINOP-1.2.8-20-2020-01236 kódszámmal. A kérelmet 2020. szeptember 16-án jóváhagyta a Gazdaságfejlesztési Program Irányító Hatósága, így 70 %-os támogatottság mellett 8.904.980 Ft támogatásra vált jogosulttá.

A beruházás keretében beszerzésre került egy FORCE 108 típusú árokásó gép, mely könnyen szállítható és emellett méreteiből adódóan kifejezetten hatékony az építőipari kivitelezések során. Beszerzésre került még egy FORCE 915 Lux rakodógép is, amely azért professzionális, mert alkalmazható mind az építőipari szakterületen, mind pedig a gyümölcsfeldolgozó üzemben. Előbbi esetben megkönnyíti az építőipari alapanyagok rakodását, utóbbi esetben pedig árurakodásra is alkalmas lesz.

További beszerzés keretében a cég kisgép állománya is megújult. A meglévő tíz év körüli eszközök helyett sokkal korszerűbbek, hatékonyabbak kerültek megvételre: 1 db Omaer C360 ipari betonkeverő, 1 fázisú, 1 db Bamo VMAX-36 nagyfrekvenciás betonvibrátor és SK-1XM frekvenciaátalakító, 1 db Jeonil JMT-36 K rotoros betonsimító és 1 db Jeonil JPC-100 lapvibrátor. Ezek közül több gép szükséges az építőipari tevékenység ellátáshoz és a gyümölcsfeldolgozó üzem mindennapi működéséhez is.

Az árokásó gép beszerzésével kibővült az elvégezhető munkák száma, hiszen a beszerzendő eszközzel a generál kivitelezések mellett, egy-egy alkalmi bérmunka is vállalható így pótolva ezzel az építőipar átmenti lassulása okozta kiesést és erősítve az 1 fő állandó gépkezelő munkahelyének fenntartását.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: SV GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: SV-Group Kft. eszközbeszerzése

A szerződött támogatás összege: 8.904.980 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt kezdésének dátuma: 2020. 10. 16.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01236

SV GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT AZ SV GROUP KFT. foglalkoztatás bővítése

Az SV Group Kft. támogatási kérelmet nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Foglalkoztatásbővítés ösztönzése” című GINOP-5.3.12-19 kódszámú felhívásra. A kérelmet jóváhagyta a Gazdaságfejlesztési Program Irányító Hatósága, 2020.07.03-án átvételre került a Támogatói Okirat, így 70%-os támogatottság mellett 22.769.397 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt eredményeként az Észak-magyarországi régió egyik leghátrányosabb, munkanélküliséggel rendkívül sújtott járásban található Fony településen, ahol a támogatás segítségével 5 új munkahely létesült. A támogatást igénylő vállalta az illetékes Kormányhivatallal való együttműködést a toborzás során, mely megtörtént. A munkavállalók alkalmazását a Munka Törvénykönyvének megfelelően 8 órás munkaviszonyban, határozatlan idejű szerződés alkalmazásával biztosították és fogják a fenntartási időben és azon túl is. A Pályázó vállalta az 5 fős létszámbővítés tekintetében, hogy a munkahelyek első betöltésétől számított legalább három évig az érintett területen fenntartja az adott álláshelyeket. Bármely munkavállaló munkaviszonya a projektidőszak és a fenntartási időszak alatt megszűnt a munkaviszony megszűnését követően a munkáltató helyére új munkavállalót alkalmaz.

A foglalkoztatásra kapott vissza nem térítendő támogatás hozzájárult a vállalkozás bevételének növeléséhez, a stabilitás megalapozásához, valamint a szoros versenyhelyzetben a versenyelőny megszerzéséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: SV Group Kft.

A projekt címe: Az SV Group Kft. létszámbővítése

A szerződött támogatás összege: 22.769.397 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt kezdésének dátuma: 2020. március 20.

A projekt befejezésének dátuma: 2022. augusztus 11.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00490

Pénznem | Mena
HUF Magyar forint
EUR euró
hu_HUHungarian